Pada 27hb May kami secara rasminya mula berpindah masuk ke rumah baru kami di Taman Assammara 3. Walaupun serba kekurangan dan kami gunakan sahaja apa yang ada pada rumah lama kami tapi kami tetap rasa bersyukur. Kerja2 mengangkut barang2 yang besar dan berat seperti Peti Ais, mesih basuh dan almari dibantu oleh rakan2 tempat sekerja. Memang penat. Mujur kebanyakan barang sudah siap di masukkan kedaam kotak. Barang2 yang mudah pecah awal2 lagi telah kami pindahkan menggunakan kereta sebelum tue. Boleh katakan 50% dah dipindahkan masuk.

Agak lama jugak nak memuatkan barangan dari rumah lama ke rumah baru. Mujur hanya satu trip perjalanan sahaja dah mencukupi. Masa nak masukkan barang ke rumah baru, Almari terpaksa dinaikkan melalui balkoni kerana tangga tak dapat digunakan. berpeluh juga nak naikkan almari tue keatas walaupun ada 6 orang yang membantu.

Apapun segalanya berjalan lancar dan petang juga baru siap memasukkan semua barang ke dalam rumah. Terima Kasih pada Abg Pin, Abg Nuar, Pak Mail, Ghazali, Cik Nain, Abg Din, Abg Wan dan Pmd Walsh kerana banyak membantu dalam proses pindah ke rumah baru nie.

Banyak lagi yang perlu dilakukan pada rumah nie. Diharapkan Rumah baru nie dapat membuka lembaran baru dalam hidup kami suami isteri.

Advertisements