Dalam 3 minggu kebelakangan nie memang sibuk sungguh. Boleh dikatakan setiap hari kami akan ke rumah baru Taman Assammara 3.  Ada sahaja kerja dan barang yang akan diangkut ke rumah baru.

Setakat nie hampir semua barang2 kecuali barang yang bersaiz besar dan tak muat untuk di muatkan di dalam kereta kami sahaja yang belum dibawa. Barang2 Kaca dan yang mudah pecah dan rosak telah kami bawa semuanya. Barangan Dapur dan pinggan mangkuk telah kami bawa siap2 dan terus susun kat kabinet dapur. Pasu2 dan barang hiasan terutama barang2 hadiah murid2 kepada org rumah pun dah bawak siap2 ke rumah baru.

Untuk pakaian pulak hari ni set bilik tidur yang kami tempah akan sampai petang nie. Jadi mulai malam nie dah boleh angkut pakaian yang ada kat rumah tue sikit2 pindah ke rumah baru. Dah boleh susun terus dalam almari. tinggalkan baju untuk dipakai esok dan lusa sahaja.

Insyallah pada hari khamis kami kami akan berpindah secara sepenuhnya. Pakai lori tempat kerja jer dan kawan2 sekerja untuk angkut barang. Brang yang tinggal pun tak banyak lagi. Minggu depan boleh lah rehat sikit. Lega..

Advertisements