Bulan ini saya amat sibuk dengan kerja2 persiapan pindah masuk rumah baru di Taman Assammara 3. Terlalu banyak yang nak di uruskan. Dari kemudahan seperti bekalan eletrik, bekalan air, astro dan talian telefon dan internet hinggalah ke pemasangan grill, pemasangan kabinet dapur, pemasangan lampu, kipas dan penghawa dingin. Memang meletihkan. Dan banyak jugalah dugaannya.

Setakat nie bekalan eletrik, bekalan air dan astro dah selesai tanpa banyak masalah. Pemasangan grill juga sudah sempurna. Pemasangan Kabinet Dapur juga hampir sempurna kecuali ada sikit2 perkara yang perlu disempurnakan. Penghawa dingin juga dah selesai, tinggal yang terpasang kat rumah sewa nie sahaja yang belum dipindahkan. Pemasangan lampu dan kipas pada hari sabtu nie.

Kepada para pengunjung blog ini boleh klik di halaman Rumahku Syurga, Terdapat koleksi gambar sepanjang projek pembinaan rumah ini hinggalah yang terkini. Boleh dikatakan setiap kali saya dan isteri datang berkunjung pasti saya akan mengambil gambar.

Persiapan yang letih dan banyak perkara yang cerewet untuk dibuat. Harap dipermudahkan oleh Allah Taala. Apa2 pun Insyallah dalam penghujung bulan nie kami akan berpindah masuk kerumah baru…….

Advertisements