Pada hari jumaat lepas, Saya dan isteri ke pejabat perumahan untuk mengambil kunci rumah dan surat untuk memohon bekalan eletrik ke TNB. Nampaknya kerja2 untuk proses pindah masuk rumah sudah boleh dimulakan sekarang. Lega jugak lah walaupun tahu proses ini memakan masa dan kos yang banyak.

Untuk pemasangan grill insyalah dalam minggu nie dah boleh bermula. Yang lain terpaksa tunggu hingga TNB selesai memasang meter dan kerja2 pendawaian eletrik akhir selesai baru boleh mula. Lampu2 dan kipas2 semua sudah dibeli. Duit2 untuk kerja2 tambahan rumah juga dah mula dibayar sedikit. Sasaran semua kerja2 untuk masuk rumah baru nie siap dalam tempoh sebulan sebelum barang2 rumah dibawa masuk. Dalam bulan Jun, insyallah dah duduk rumah baru.

Rumah takder masalah yang besar. Cuma ada kebocoran pada bilik tidur utama itupun tak begitu serius dan masalah telah dibawa ke syarikat pemaju. Pengawasan tetap diteruskan seperti biasa. Walaupun mungkin nampak mcm fussy sikit tapi ini merupakan pelaburan terbesar yang kami suami isteri labur setakat nie…..

Advertisements